Om Capitol

Biografen Capitol ligger på Skanstorget 1 i Göteborg, och drivs av tre ägare i en ekonomisk förening,

Vi har som målsättning att visa bra film varje dag för publik som vill ha kvalitet och en biografupplevelse som heter duga.

Biografen har två salonger. Den stora ursprungliga ligger på entréplan och har 206 platser. En trappa upp, på en del av den gamla balkongen, har vi en liten salong som byggdes i början av 1990-talet. Den har 18 platser.

Bio Capitol började sitt liv den 21:e november 1941, med filmen Cobra (Moon over Burma) och har visat kvalitetsfilm i privat ägo de senaste 25 åren.

Det är naturligtvis den fina biografen som är huvudsaken, men här finns även några ord om oss som tog över bion 1 mars 2013. Vi är Katarina Lorentzon, Gunnar Johansson & Mattias Mattsson. Vi har allihop jobbat som biografmaskinister ett antal år på Capitol & en del andra biografer. Katarina har kört film på Capitol sedan 1989 & dessutom varit föreståndare under många år. Hon har även jobbat en del som konferensvärdinna/tekniker på senare tid. Gunnar har ett dagjobb som teknik-konsult, men en massa bioerfarenhet från Capitol, filmfestivalen, Draken med flera biografer . Mattias har varit teknisk chef för filmfestivalen & jobbar nu på biografteknikföretaget Videvox.
Vi är allihop omåttligt förtjusta i gamla biografer & då i synnerhet den kära Capitol.

Läs mer om Capitols historia här

Om ni vill nå oss så finns vi på capitol.gbg@gmail.com eller facebook.com/capitolgbg

Välkomna!


Top