Cinemateket

Cinematekets visningar vårterminen 2024 börjar efter filmfestivalen.

Cinematekets uppgift är att tillgängliggöra och levandegöra filmhistorien, att bidra till ett ökat intresse för filmhistorien och för filmen som konstform. Cinemateket är en del av Svenska Filminstitutet. I Göteborg visas Cinematekets filmer hos oss på Capitol. Programmet filmer från alla epoker vilka visas endast en gång vardera. Visningstiderna är tisdag 18.30, lördag 14.00

Cinematekets program finns på CINEMATEKETS HEMSIDA och på vår hemsida.

Till Cinematekets visningar kan man inte boka biljetter. Däremot finns det möjlighet till förköp i biografens kassa och på nätet minst en månad framåt. Vi rekommenderar förköp både för att garantera plats och för att undvika trängsel i kassan. Vi säljer biljetter & förmånskort alla dagar i veckan under våra ordinarie öppettider: 30 min före dagens första föreställning fram till minst en stund efter att sista film startat. 

Om du köper biljett på nätet till rabatterat pris skall du visa upp ditt förmånskort vid insläpp. Ingen försäljning av förmånskort på nätet, men du kan köpa en rabatterad biljett på nätet och vid behov komplettera med ett kort i kassan inför visningen.

Cinematekets hemsida för Göteborg.

Biljetter

Man måste inte vara medlem för att gå på Cinemateket, men det finns förmånskort som ger rabatt på biljettpriset. Såväl biljetter som kort köper du i kassan på Bio Capitol. Förköp en månad framåt. Biljetter kan också köpas på nätet, men korten sälj enbart i kassan.

Ordinarie biljettpris är 110 kr.

Cinemateketkortet kostar 120 kr och med det betalar du 70 kr per biljett. Cinemateketkortet gäller ett år från inköp.

Stora Cinemateketkortet säljs inte längre.

Åldersgräns

Olika åldersgränser gäller på olika filmer. Se i programmet vad som gäller för respektive film

Är du under 15 år kostar biljetterna på Cinemateket, både på Unga Cinemateket och övriga filmer när åldersgränsen tillåter det.


Top