Cinemateket

Cinemateket har just nu uppehåll i sin verksamhet. Planen är att de filmer som blivit inställda under våren i största möjliga omfattning skall visas längre fram. Vi siktar på att få plats med fler cinemateketvisningar än vanligt under höstterminen, men inga exakta tider eller datum är än så länge bestämda. Förmånskorten kommer att få förlängd giltighetstid för att kompensera för månaderna utan visningar och detta hanterar vi när vi öppnar igen.

Cinematekets uppgift är att tillgängliggöra och levandegöra filmhistorien, att bidra till ett ökat intresse för filmhistorien och för filmen som konstform. Cinemateket är en del av Svenska Filminstitutet. I Göteborg visas Cinematekets filmer hos oss på Capitol. Programmet består av serier med filmer från alla epoker vilka visas endast en gång vardera. Det inrymmer allt från stumfilmer med pianist till förhandsvisningar av nya filmer. Visningstiderna är tisdag 18.30, lördag 14.00

Cinematekets program finns på CINEMATEKETS HEMSIDA och i tryckt form på Capitol och ett flertal kulturinstitutioner, caféer m.m.

Till Cinematekets visningar kan man inte boka biljetter. Däremot finns det möjlighet till förköp i biografens kassa och på nätet minst en månad framåt. Visningarna äger alltid rum i vår stora salong, Capitol 1 med 206 platser. Det är sällsynt att det blir helt slutsålt till Cinematekets filmer, men vid populära filmer och i början av terminen kan det bli väldigt lång kö i kassan. Därför rekommenderar vi förköp om du inte har en speciell passion för att stå i långa köer. Vi säljer biljetter & förmånskort alla dagar i veckan under våra ordinarie öppettider: 30 min före dagens första föreställning fram till minst en stund efter att sista film startat. 

Om du köper biljett på nätet till rabatterat pris skall du visa upp ditt förmånskort vid insläpp. Har du inte hunnit köpa kort tidigare köper du det i kassan i samband med ditt biobesök. (Ingen försäljning av förmånskort på nätet.)

Cinematekets hemsida för Göteborg.

Biljetter

Man måste inte vara medlem för att gå på Cinemateket, men det finns två typer av förmånskort som ger rabatt på biljettpriset. Såväl biljetter som kort köper du i kassan på Bio Capitol. Förköp en månad framåt.

Ordinarie biljettpris är 100 kr.

Cinemateketkortet kostar 100 kr och med det betalar du 60 kr per biljett. Cinemateketkortet gäller ett år från inköp.

Stora Cinemateketkortet kostar 600 kr och med det går du gratis på visningarna. Stora Cinemateketkortet gäller ett år från inköp.

Åldersgräns

Olika åldersgränser gäller på olika filmer. Se i programmet vad som gäller för respektive film

Är du under 15 år är det alltid gratis att gå på Cinemateket, när åldersgränsen tillåter det.


Top