Cinemateket

Cinemateket har just nu uppehåll i sin verksamhet och börjar höstterminens visningar tis 25 aug. Med rådande regler kommer vi att sälja max 50 biljetter per visning. Vi räknar med att publicera programmet omkring 10 aug. Förmånskorten kommer att få förlängd giltighetstid för att kompensera för månaderna utan visningar och detta hanterar vi när vi öppnar igen.

Cinematekets uppgift är att tillgängliggöra och levandegöra filmhistorien, att bidra till ett ökat intresse för filmhistorien och för filmen som konstform. Cinemateket är en del av Svenska Filminstitutet. I Göteborg visas Cinematekets filmer hos oss på Capitol. Programmet består av serier med filmer från alla epoker vilka visas endast en gång vardera. Det inrymmer allt från stumfilmer med pianist till förhandsvisningar av nya filmer. Visningstiderna är tisdag 18.30, lördag 14.00

Cinematekets program finns på CINEMATEKETS HEMSIDA och på vår hemsida. Höstterminen 2020 kommer det inga tryckta program eftersom planeringen tvingats bli lite mer flexibel än vanligt.

Till Cinematekets visningar kan man inte boka biljetter. Däremot finns det möjlighet till förköp i biografens kassa och på nätet minst en månad framåt. Med tanke på att vi bara kan sälja 50 biljetter rekommenderar vi förköp. Vi säljer biljetter & förmånskort alla dagar i veckan under våra ordinarie öppettider: 30 min före dagens första föreställning fram till minst en stund efter att sista film startat. 

Om du köper biljett på nätet till rabatterat pris skall du visa upp ditt förmånskort vid insläpp. Har du inte hunnit köpa kort tidigare köper du det i kassan i samband med ditt biobesök. (Ingen försäljning av förmånskort på nätet.)

Cinematekets hemsida för Göteborg.

Biljetter

Man måste inte vara medlem för att gå på Cinemateket, men det finns två typer av förmånskort som ger rabatt på biljettpriset. Såväl biljetter som kort köper du i kassan på Bio Capitol. Förköp en månad framåt.

Ordinarie biljettpris är 100 kr.

Cinemateketkortet kostar 100 kr och med det betalar du 60 kr per biljett. Cinemateketkortet gäller ett år från inköp.

Stora Cinemateketkortet kostar 600 kr och med det går du gratis på visningarna. Stora Cinemateketkortet gäller ett år från inköp.

Åldersgräns

Olika åldersgränser gäller på olika filmer. Se i programmet vad som gäller för respektive film

Är du under 15 år är det alltid gratis att gå på Cinemateket, när åldersgränsen tillåter det.


Top