Om Cinemateket

Cinemateket är Filminstitutets filmklubb som har sina visningar hos oss på Capitol. Programmet består av serier med filmer från alla epoker vilka visas endast en gång vardera. Det inrymmer allt från stumfilmer med pianist till förhandsvisningar av nya filmer.  Visningstiderna är tisdag 18.30, lördag 14.00

Vårterminens program finns på CINEMATEKETS HEMSIDA och i tryckt form på Capitol och ett flertal kulturinstitutioner, caféer m.m.

Till Cinematekets visningar kan man inte boka biljetter. Däremot finns det möjlighet till förköp i biografens kassa och på nätet minst en månad framåt. Visningarna äger alltid rum i vår stora salong, Capitol 1 med 206 platser. Det är sällsynt att det blir helt slutsålt till Cinematekets filmer, men vid populära filmer och i början av terminen kan det bli väldigt lång kö i kassan. Därför rekommenderar vi förköp om du inte har en speciell passion för att stå i långa köer. Vi säljer biljetter & medlemskort alla dagar i veckan under våra ordinarie öppettider: 30 min före dagens första föreställning fram till minst en stund efter att sista film startat. 

Om du köper biljett på nätet till rabatterat pris skall du visa upp ditt medlemskort vid insläpp. Har du inte hunnit köpa kort tidigare köper du det i kassan i samband med ditt biobesök. (Ingen försäljning av medlemskort på nätet.)

Cinematekets hemsida för Göteborg.

Biljetter

Man måste inte vara medlem för att gå på Cinemateket, men finns två typer av förmånskort som ger rabatt på biljettpriset. Såväl biljetter som kort köper du i kassan på Bio Capitol. Förköp en månad framåt.

Ordinarie biljettpris är 100 kr.

Cinemateketkortet kostar 100 kr och med det betalar du 60 kr per biljett. Cinemateketkortet gäller ett år från inköp.

Är du under 15 år är det alltid gratis att gå på Cinemateket, när åldersgränsen tillåter det.

Åldersgräns

Olika åldersgränser gäller på olika filmer. Se i programmet vad som gäller för respektive film.


Top